rahim anomaliler listesi - An Overview
rahim anomaliler listesi - An Overview
Blog Article
23 Nisan 2022 Her kadının bilmesi gereken bir konu dış (ektopik) gebelik… Dış gebelik erken dönem normal gebelik bulgularını taklit eder. Normal dışı bir gebelik olan dış gebelik; kadın sağlığı açısından ciddi bir durumdur ve hayatını tehdit etmektedir.
Uzmanlar tarafından son yıllarda arttığı belirtilen dış gebelik neden olur, nasıl anlaşılır ve tedavi şekli nasıldır gibi pek çOkay soru, bebek sahibi olmak isteyen kadınların aklına takılan sorular arasında yer alır. Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanları Dış gebelik belirtilerinin, herhangi bir hamile kadınla aynı belirtileri yaşayan kadınların bedenlerinde gözlemlediğini belirtilirlerken, dış gebeliğin normal gebelikten ayrılan en önemli belirtisinin adet kanamasının aksaması ve twelve hafta içerisinde anne adayında ortaya çıkan farklı belirtiler olduğunu ifade ederler.
Karnın tek tarafında meydana gelen sert ağrı, bıçak saplanmasına benzer ağrı, kilo kaybı, baş dönmesi ve bayılma da dış gebeliğin diğer belirti ve semptomları arasındadır.
Anemi veya diğer kan kaybı belirtilerini kontrol etmek için tam bir kan sayımı yapılabilir. Ektopik gebelik tanısı konulursa, kan nakline ihtiyaç duymanız durumunda doktorunuz kan grubunuzu kontrol etmek için testler de isteyebilir.
Dış gebelik kadının hayatını riske atan ve bazen kayıplara varan ciddi bir rahatsızlıktır. Bu nedenle kesinlikle arka plana atılamamalı ve tedavi edilmelidir.
Tüp bebek tedavi süreci ve tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak Net sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Dış gebelik sonrası hamilelik mümkün müdür? Eğer medikal tedavi uygulandıysa en az 3 ay beklemek gerekmektedir ancak dış gebelik ameliyatı daha kısa bir sürede hamile kalındığında bu mutlaka bebekte bir dilemma olacağı anlamına gelmez.
Tedavi seçenekleri, dış gebeliğin boyutuna ve konumuna, ayrıca kadının sağlığına ve gelecekteki doğurganlığını koruma isteğine bağlıdır.
Dış gebelik tedavisinde en uygun yöntem, anne adayının sağlık durumu, gebeliğin ilerleyişi ve diğer faktörlere bağlı olarak seçilir. Bu nedenle kadın doğum uzmanına danışılarak en doğru tedavi yöntemi belirlenmelidir.
Normal koşullarda gebelik, embriyonun rahim tabakasının içinde çoğunlukla da rahmin tepe noktasına ve arka duvara yerleşmesiyle oluşur. Dış gebelikte ise durum tam tersidir; embriyo rahim içine değil, rahmin dışında farklı bir bölgesine yerleşir.
Dış gebeliğiniz olup olmadığından emin olmanın tek yolu bir doktor tarafından muayene edilmektir. Doktorunuz veya hemşireniz öğrenmek için pelvik muayene, kan testi veya ultrason yapabilir.
Geçmiş Cerrahi veya Enfeksiyonlar varsa; dikkatli olmak ve adet gecikmesi durumunda gebeliğin yerinin tespit etmek gereklidir.
Hastanın hemodinamik dengesini bozabilecek şiddette olan kanama hayati risk taşır. Gebeliğin ilk 3 ayındaki anne ölümlerinin en sık sebebi dış gebeliktir.
Şiddetli Karın Ağrısı: Dış gebelik, genellikle karın bölgesinde şiddetli ağrıya neden olur. Bu ağrı, bir tarafta yoğunlaşabilir ve zamanla artabilir. Karın ağrısı dış gebeliğin en yaygın belirtisidir ve hemen tıbbi gardenım gerektirir.